Rieteweg 4 · 8011AB Zwolle · 038-421 18 43 · info@ijsselhallen.nl

Group

Ik wil een evenement organiseren

Meer informatie
Group

Ik exposeer op deze locatie

Meer informatie
Group

Ik wil de plattegrond van de locatie bekijken

Meer informatie
Menu

20 februari 2019
Wintershow Zwolle

De grootste regionale koeienkeuring van Nederland!

Op 20 februari vindt de 17e editie van de Wintershow Zwolle plaats. Deze tweejaarlijkse Wintershow is de grootste regionale koeienkeuring in Nederland en wordt georganiseerd door de gezamenlijke veeteeltstudieclubs uit Overijssel, Noord-Gelderland en Roodbont-Overijssel en Noord-Nederland.

Titel mooiste koe van Oost-Nederland
Veel deelnemers en bezoekers zijn agrarisch ondernemer met veel passie voor hun vee. Met liefhebberij en trots tonen zij hun koeien aan belangstellenden en collega’s. Naast de individuele competitie tussen de inzenders om de titel ‘mooiste koe van Oost-Nederland’ voor zowel rood- al zwartbont, is er een sportieve onderlinge wedstrijd met diergroepen per veeteeltstudieclub. De veehouders zijn momenteel al druk bezig met de voorbereidingen om te zorgen dat hun trots van de stal ook in Zwolle straks goed gepresenteerd kan worden.

Daarnaast is er de gehele dag een vakbeurs met ruim twintig standhouders van agrarische toeleveranciers, adviesbedrijven en agrarische bouwbedrijven. De Wintershow is ook zeker een leuk uitje. De gemoedelijke sfeer en de glanzende koeien maken het tot een fantastische show met een landelijke sfeer.

Nieuw: productieklasse
De productieklasse wordt een nieuw onderdeel van de show. Koeien die meer dan 60.000 kg melk hebben geproduceerd mogen hier aan mee doen. Hierbij wordt duurzaamheid extra onderstreept en licht de nadruk iets minder op het exterieur.

Praktische informatie
De Wintershow vindt plaats op 20 februari in de IJsselhallen en is gratis toegankelijk. Het evenement is open van 9.30 tot 15.30 uur.
Meer informatie is te vinden www.wintershowzwolle.nl.

De mooiste tijd beleef je bij IJsselhallen Zwolle, onderdeel van Libéma