Rieteweg 4 · 8011AB Zwolle · 038-421 18 43 · info@ijsselhallen.nl

Ik wil een evenement organiseren

Meer informatie

Ik exposeer op deze locatie

Meer informatie

Ik wil de plattegrond van de locatie bekijken

Meer informatie
Menu

De laatste show in Nederland van Trashgigant Slayer is op 15 november te zien in IJsselhallen Zwolle!  De Amerikanen zijn al enige tijd bezig met hun wereldwijde afscheidstoernee. Inmiddels zijn de data bekend van het Europese deel van de tour en kunnen we bekend maken dat de laatste show die de band in Nederland zal geven plaats zal vinden in Zwolle!
De Amerikaanse trashers nemen een fijne package mee: Lamb of God, Anthrax en Obituary zullen de iconen vergezellen tijdens hun allerlaatste optreden in Nederland ooit.

Er zijn nauwelijks bands in het genre te noemen die al zo ontzettend lang zo’n onvoorwaardelijke populariteit genieten als Slayer. Het viertal behoort tot de medegrondleggers van de thrashmetal en met album ‘Reign In Blood’ (1986) heeft men zelfs dé definitieve en klassieke thrashplaat gemaakt. Dat wil overigens niet zeggen dat de rest van de output kwalitatief onderdoet. Verre van dat zelfs. De no-nonsense aanpak, de eigenwijze houding en vooral dat ultiem strakke en spijkerharde geluid van de heren zorgt ervoor dat eigenlijk ieder album er een is om te koesteren.

LET OP: Het concert is inmiddels uitverkocht. We raden je aan om geen kaarten via andere kanalen te kopen aangezien de kans bestaat dat je teveel moet betalen, tickets niet echt zijn of niet geleverd worden.

Lamb of God is een Amerikaanse groove- en thrashmetalband uit de Amerikaanse plaats Richmond. In 2000 verscheen het zeer succesvolle debuutalbum New American Gospel. Door het succes van hun debuut was Lamb of God al snel in zowel Amerika als Europa bekend.

Anthrax is een legende op zich; de Amerikaanse groep behoort samen met o.a. Slayer tot de zogenaamde ‘Big Four’ van de thrashmetal – waarvan je er vanavond dus gewoon twee te zijn krijgt! Op het laatste wapenfeit ‘Worship Music’ hamert de groep er weer een aantal briljante thrashgranaten uit.

Obituary werd opgericht in 1985. Deze uit Florida afkomstige band behoort tot de absolute top binnen de deathmetal scene. Pioniers. Een ander woord kan je, om de heren van Obituary te omschrijven, niet bedenken. Begin jaren negentig zorgden zij, samen met Death en Morbid Angel, voor de blauwdruk van hoe death metal echt moest klinken. Geen tierlantijntjes, gewoon rammen. Een brute stamp in de maag.

De mooiste tijd beleef je bij IJsselhallen Zwolle, onderdeel van Libéma