Archieven: Timeline Stories

Sluiting IJsselhallen

Na ruim 30 jaar, gaan de IJsselhallen afscheid nemen van Zwolle. Zwolle bedankt!

Koningin Máxima opent de Biobeurs

Koningin Máxima opent op 17 januari 2018 de Biobeurs, dé vakbeurs voor de biologische markt. Na de opening krijgt de Koningin een rondleiding over de beursvloer en spreekt zij een aantal mensen, waaronder de directeur van de Biobeurs.

Meatloaf

Amerikaanse zanger Meatloaf neemt in de IJsselhallen afscheid van het Nederlandse publiek met zijn Bat Out Of Hell Farewell Tour. Zowel de band als het concert mogen we als legendarisch bestempelen!

Dolly Parton

Those were the days dat Dolly Parton optrad in de IJsselhallen! Op 26 oktober 2006 gaf de Amerikaanse zangeres een concert in de IJsselhallen dat binnen enkele minuten was uitverkocht.

Davis Cup

Van veemarkt tot tennisstadion: In 2003 vindt de Davis Cup wedstrijd tussen Nederland en India plaats in de IJsselhallen. Nederland komt als winnaar uit de race met een score van 5 – 0.

Betoverende optredens

In 2002 vindt de K3 Toveren Tour plaats in onder andere de IJsselhallen. Tijdens deze magische live show gaat K3 met de Meester Tovenaar op zoek naar ”het grootste geluk dat er op aarde bestaat”.

Veemarkt sluit

Door de uitbraak van de mond- en klauwzeerepidemie in Europa, sluiten veemarkten in het hele land, waaronder die in de IJsselhallen. De IJsselhallen wordt hierna ingezet voor grote evenementen, zoals Holiday on Ice en LEGO World die in 2001 voor het eerst plaatsvinden en meerdere keren terugkeren.

Libéma

Na de bouw van de Meerhal in 1985 en de bouw van de Aahal en Diezehal in 1990 worden de IJsselhallen in 1993 van de gemeente overgenomen door de Lips Beheer Maatschappij, afgekort de Libéma-groep.

Bouw IJsselhal

Om de veemarkt te overdekken wordt de IJsselhal gebouwd.

Veemarkt

Zwolle krijgt toestemming van Bisschop Guy om een wekelijkse veemarkt te organiseren. Tot 1972 vond deze veemarkt plaats in de open lucht.

De mooiste tijd beleef je bij IJsselhallen Zwolle, onderdeel van Libéma