Rieteweg 4 · 8011AB Zwolle · 038-421 18 43 · info@ijsselhallen.nl

Ik wil een evenement organiseren

Meer informatie

Ik exposeer op deze locatie

Meer informatie

Ik wil de plattegrond van de locatie bekijken

Meer informatie
Menu

Van donderdag 15 tot en met zondag 18 februari vindt de Handwerkbeurs plaats in de IJsselhallen Zwolle. Het jaarlijks terugkerende evenement voor liefhebbers van textiele hobby’s viert haar 15 jarig jubileum in de IJsselhallen Zwolle. Er zijn ruim 200 exposanten uit binnen- en buitenland, om een zo interessant mogelijk assortiment te kunnen bieden.

Voor elk wat wils
Tijdens de beurs is er voor elk wat wils op het gebied van borduren, breien, haken, quilten, verven, naaimachines, stoffen, spinnen en weven, kantklossen, vilt en kralen. Er zijn ook nieuwe trends zijn te zien, zo is het thuisgebruik van de plotter in opkomst, worden er steeds meer zelf garens geverfd en ook het Diamond Painting is zeer populair en mag niet ontbreken. Er zijn diverse boeklanceringen zoals het nieuwe ‘CraftDates’ boek, waarvan op vrijdag 16 februari de officiële lancering plaatsvindt.

Bloggers
Vernieuwing in het handwerken is te vinden in de grens tussen online en offline. Nederland kent inmiddels vele bloggers op handwerkgebied. Daaronder scharen zich steeds meer vloggers, die communiceren via filmpjes en YouTube. Veel bloggers zijn tevens ontwerper van bijvoorbeeld brei- of haakpatronen of zijn verbonden aan bepaalde merken of winkels. Denk bijvoorbeeld aan het eigen tv-programma van Wolplein, ‘Koffie & Wol’. Of aan de creatieve blogsters van het concept ‘CraftKitchen’ van o.a. Durable Yarns. Dit alles is ook op de beurs terug te vinden. In het dagelijkse leven zijn de ontwerpers en bloggers alleen via internet te bereiken. Tijdens de beurs kan iedereen met ze praten en zien wat ze maken of alleen even gedag zeggen. Ook op het loungeplein zijn elke dag andere social media bloggers aanwezig.

Meer informatie over Handwerkbeurs

De mooiste tijd beleef je bij IJsselhallen Zwolle, onderdeel van Libéma