Rieteweg 4 · 8011AB Zwolle · 038-421 18 43 · info@ijsselhallen.nl

Ik wil een evenement organiseren

Meer informatie

Ik exposeer op deze locatie

Meer informatie

Ik wil de plattegrond van de locatie bekijken

Meer informatie
Menu
24 augustus 2017

Het Nederlands IJsbeelden Festival komt naar IJsselhallen Zwolle

Het Nederlandse IJsbeelden Festival is na een jaar afwezigheid in Zwolle weer terug van weggeweest en gaat plaatsvinden in IJsselhallen Zwolle. Voor IJsselhallen Zwolle is dit een uitstekende kans om ruim 100.000 bezoekers kennis te laten maken met de evenementlocatie.

De normaal verwarmde hallen worden van 23 december tot en met 4 maart omgetoverd tot een Winter Wonderland, vol ijssculpturen en sneeuwkunstwerken! Vooral aan kinderen wordt extra aandacht besteed tijdens deze editie van het Nederlands IJsbeelden Festival; zo komt er een speciale KinderPlaza. Hier kunnen kinderen los gaan op de springkussens, bouwen met lego of zelfs een workshop ijs carven volgen.

Gemeente Zwolle

Niet alleen IJsselhallen Zwolle maar ook gemeente Zwolle is erg enthousiast dat het IJsbeelden Festival terugkeert naar zijn ‘’roots’’. Het Nederlands IJsbeelden Festival wordt toch beschouwd als een publiekstrekker van formaat. De gemeente Zwolle heeft een groot belang bij het aantrekken van zoveel mogelijk bezoekers richting Zwolle. Daarom heeft de gemeente Zwolle erbij de organisatie van het Nederlands IJsbeelden Festival nadrukkelijk op aangedrongen dat het belangrijk is verbinding te leggen met de binnenstad.

Thema ‘Wereldberoemde Verhalen’

De organisatie van het Nederlands IJsbeelden Festival belooft het thema op een spectaculaire en magische wijze neer te zetten, onder andere door meer sneeuw en ijs dan ooit te gebruiken! Het thema van deze editie is ‘Wereldberoemde Verhalen’:

  • Gulivers Travels – Jonathan Swift
  • 20.000 leagues under the sea – Jules Verne
  • Dracula – Bram Stoker
  • Romeo and Julliet – William Shakespeare
  • Alice in Wonderland – Lewis Carroll

Bovenstaande verhalen zijn voorbeelden van wereldberoemde verhalen die je vanaf 23 december kan komen bewonderen tijdens het festival.

IJsselhallen Zwolle

Met de komst van het Nederlands IJsbeelden Festival naar de IJsselhallen in Zwolle betekent dat duizenden gasten over de maanden heen het festival zullen komen bezoeken op deze locatie. Vele mensen zullen kennismaken met deze grote en flexibele locatie maar ook met de tientallen andere evenementen die binnen de IJsselhallen plaats gaan vinden. Het is dan ook mogelijk om een bezoek aan het IJsbeelden Festival, naast een bezoek in de binnenstad, ook te combineren met een ander evenement dat in de IJsselhallen plaatsvindt.

Meer informatie?

Het Nederlands IJsbeelden Festival is qua oppervlakte en inhoud de grootste ijssculpturen expositie van Europa. Interesse in dit evenement? Op onze evenementen pagina is nog meer informatie te vinden.

Het gehele persbericht uitgebracht door de organisator van het Nederlands IJsbeelden festival vind je hier.

IJsbeelden Festival logo

De mooiste tijd beleef je bij IJsselhallen Zwolle, onderdeel van Libéma