Rieteweg 4 · 8011AB Zwolle · 038-421 18 43 · info@ijsselhallen.nl

Ik wil een evenement organiseren

Meer informatie

Ik exposeer op deze locatie

Meer informatie

Ik wil de plattegrond van de locatie bekijken

Meer informatie
Menu

Zwolle krijgt definitief een kartbaan in de IJsselhallen

Scheuren in de IJsselhallen: De komt van een elektrische indoorkartbaan naar Zwolle is definitief. Al het papierwerk is door de initiatiefnemers afgerond, de baan wordt momenteel al geproduceerd in Slovenië.  Voor twee jaar huren initiatiefnemers Ernst Traag en Arjen Grotnehuis 6000 vierkante meter in de IJsselhallen om hun droom waar te maken. Een elektrische kartbaan voorzien van de nieuwste snufjes, en ook nog virtual-reality games en interactieve speelcomputers.

380 meter lange baan

Liefhebbers kunnen straks gebruik maken van 24 elektrische karts op een baan van 380 meter lang, met een brugelement erin verwerkt en ‘zo min mogelijk haarspeldbochten, zoveel mogelijk inhaalmogelijkheden’. Per heat zullen 12 karts het circuit opgaan, die dusdanig af te stellen zijn dat kinderen (vanaf 7 jaar en 1,25 meter) en ervaren volwassenen ermee uit de voeten moeten kunnen.

De barrières om het parcours deinen dankzij vering mee als iemand uit de bocht vliegt. ,,Superveilig’’, noemt Traag de baan, die nu in Slovenië gebouwd wordt. ,,Daar zit 360-karting, de leidende partij voor het maken van dit soort parcours. De baan zal later verscheept worden, en we kunnen ’m helemaal hergebruiken als we later verhuizen.’’

Opening

De opening van de kartbaan staat vooralsnog gepland rond half februari. Het huurcontract van Kobalt Zwolle gaat in per 1 januari 2022; vervolgens moeten ze de baan opbouwen en zullen er eerst testritten gereden worden.

De mooiste tijd beleef je bij IJsselhallen Zwolle, onderdeel van Libéma