Rieteweg 4 · 8011AB Zwolle · 038-421 18 43 · info@ijsselhallen.nl

Ik wil een evenement organiseren

Meer informatie

Ik exposeer op deze locatie

Meer informatie

Ik wil de plattegrond van de locatie bekijken

Meer informatie
Menu
27 december 2016

Pop-up restaurant IJsselhallen Zwolle krijgt gouden EKO-certificaat

De Bio-beurs heeft op 18 & 19 januari 2017 in de IJsselhallen Zwolle een primeur: Het 1e pop-up EKO-gecertificeerd restaurant. Alles wat hier geserveerd wordt, is voor 80 tot 100 procent biologisch. Het is voor het eerst dat een evenement een EKO-certificaat krijgt, tot nu toe was dit keurmerk alleen weggelegd voor winkels en restaurants.

Het restaurant van de IJsselhallen in Zwolle heeft speciaal voor dit evenement een biologische kok ingehuurd. Normaal gesproken is het geen biologisch restaurant. IJsselhallen Zwolle is geïnteresseerd om dit vaker in te zetten tijdens evenementen. Ook is Stichting EKO in gesprek met een groot festival om dit in 2017 van 100 procent biologisch food te voorzien, volgens René Heusschen (Stichting EKO) een mooie ontwikkeling.

Inhaalslag
Volgens hem loopt horeca achter op het gebied van duurzaamheid, maar is deze sector bezig met een inhaalslag. “In de supermarkten is het aandeel biologisch inmiddels zo’n 5 procent. In de horeca is dit nog geen 1,5 procent. De interesse in duurzame bedrijfsvoering en biologische producten neemt echter duidelijk toe. In Leiden organiseerden we onlangs een bijeenkomst waar meer dan 100 koks en restaurateurs aanwezig waren.”

Duurzaamheidissues
Het restaurant van de IJsselhallen Zwolle koopt voor de Bio-beurs alle producten in bij een leverancier die al voor 98 procent biologisch is. Dit maakt inkoop en controle hierop gemakkelijk, stelt de organisatie. Wel moet nu de opslag van alle food en beverage voor de Bio-beurs zowel fysiek als administratief gescheiden worden van de reguliere producten. De ingehuurde biologische kok instrueert het personeel van het restaurant, zodat ze een goed verhaal kunnen vertellen over de producten die ze serveren.

Gouden EKO-certificaat
Het pop-up restaurant krijgt het gouden EKO-certificaat voor restaurants. Dit betekent niet alleen 80-100 procent biologische producten, maar ook aandacht voor andere duurzaamheidsissues. Zo kijkt het restaurant naar de duurzaamheid van het servies en bestekgoed en is er een afspraak met de Voedselbank in Zwolle.

Bio-beurs
De Bio-beurs is de belangrijkste nationale trade fair voor wie serieus zaken doet op de biologische markt. Hier komt iedereen samen om te inspireren, delen en ontmoeten. De Bio-beurs is een initiatief van Bionext en Libéma. Meer informatie is te vinden op de website van de bio-beurs.

De mooiste tijd beleef je bij IJsselhallen Zwolle, onderdeel van Libéma