Rieteweg 4 · 8011AB Zwolle · 038-421 18 43 · info@ijsselhallen.nl

Ik wil een evenement organiseren

Meer informatie

Ik exposeer op deze locatie

Meer informatie

Ik wil de plattegrond van de locatie bekijken

Meer informatie
Menu

Omgeving

IJsselhallen Zwolle ligt zeer centraal in de Hanzestad Zwolle, dat alle faciliteiten heeft van een grote stad, zonder dat de intimiteit verloren is gegaan. Met ruim 110.000 inwoners en ruim 80.000 arbeidsplaatsen behoort Zwolle tot de top 10 steden in Nederland qua groei van de werkgelegenheid én groei van de bevolking. Zwolle is de logische schakel tussen Randstad, Noord- en Oost-Nederland en Duitsland. De bereikbaarheid over weg, spoor en water naar dit stedelijk knooppunt is uitstekend.

Er zijn meer dan genoeg mogelijkheden om jouw uitstapje naar IJsselhallen Zwolle te combineren met activiteiten in de stad.

Congresbureau Regio Zwolle

Congresbureau Regio Zwolle biedt professioneel advies bij de organisatie van een congres of zakelijke bijeenkomst in Zwolle. De medewerkers van Regio Zwolle kennen de stad goed en geven graag advies, vragen offertes voor je op, reserveren locaties en regelen site-inspections voor je, dit alles geheel kosteloos. Ook kan Regio Zwolle haar partners inschakelen voor het regelen van vervoer, catering, beveiliging en verdere organisatie van een bijeenkomst. Voor meer informatie zie www.congresregiozwolle.nl.

Bruisende binnenstad

De gezellige middeleeuwse straten worden bevolkt door vrolijke studenten, inventieve ondernemers, frisse vrijdenkers en creatieve aanpakkers.
In Zwolle voel je je snel welkom! Een moderne stad waar je ook nog lekker kunt ronddwalen in de boeiende en rijke geschiedenis. In ons historische centrum met de oude grachten vind je nog veel plekken van grote betekenis. De Hanze pakhuizen en statige gevelpanden tonen de oorsprong van onze welvaart. Beleef hier de sfeer uit de tijd van Thorbecke en ontdek waarom Zwolle een inspiratiebron was, en is, voor grote denkers.

Na al die historische ontdekkingen nodigen de vele terrassen, restaurants en cafés je uit voor nieuwe sensaties. Prikkel je smaakpapillen met de beroemde Haute Cuisine van de Librije of laat je verrassen door de vele andere chef-koks uit onze stad. Slenter op onze eeuwenoude pleinen en ontdek kleine intieme barretjes, moderne pop-up restaurants, biologische lunchrooms en supergezonde juice-bars.

Flanerend door hartje centrum kom je als vanzelf bij twee van de meest opvallende verschijningen van Zwolle. Zwolle is het trotse thuis van Museum de Fundatie en boekhandel Waanders in de Broeren. Dompel je onder in spraakmakende tentoonstellingen en in de wondere boekenwereld. Vanuit het opvallende raam in de Fundatie heb je aan één blik genoeg: de Zwolse binnenstad ligt aan je voeten.

Economische Topregio

Hier werken studenten, ondernemers en bestuurders samen om welvaart en welzijn op topniveau te houden.

De Regio Zwolle staat al tien jaar in de top vijf van Nederlands sterkste groeiregio’s. De vele cross-overs tussen studenten, bedrijfsleven en overheid zorgen voor veel vernieuwing. Zo komt meer dan 10% van de bedrijven uit de MKB Innovatie top 100 uit deze regio.

Van meeste duurzame IKEA tot het grootste e-commerce distributiecentrum van Wehkamp: Regio Zwolle heeft wereldprimeurs! De centrale ligging en uitstekende bereikbaarheid trekken multinationals, MKB-ondernemers en zelfstandige professionals naar de regio. Samen zorgen zij voor een dynamiek die veel banen oplevert. De werkloosheid in deze regio is dan ook lager dan het landelijk gemiddelde.

De mooiste tijd beleef je bij IJsselhallen Zwolle, onderdeel van Libéma